Ingredientes:
- 4 papas grandes
- 150 g de carne molida
- ½ cebolla picada
- ½ pimiento rojo picado
- 1 taza de queso rallado
- 1 cucharada de aceite de oliva
- Sal y pimienta al gusto
Paso a paso:
. Lava bien las papas y hornéalas enteras a 200 °C por 40 minutos.
. Mientras tanto, sofríe carne, cebolla y pimiento en aceite. Sazona con sal y pimienta.
. Abre las papas por arriba, retira un poco de la pulpa y mézclala con el relleno de carne.
. Rellena las papas y cúbrelas con queso rallado.
. Lleva nuevamente al horno hasta que el queso gratine.
Składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 150 g mielonej wołowiny
- ½ posiekanej cebuli
- ½ posiekanej czerwonej papryki
- 1 szklanka startego sera
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Krok po kroku:
Dokładnie umyj ziemniaki i piecz je w całości w temperaturze 200°C przez 40 minut.
. W międzyczasie podsmaż mięso, cebulę i paprykę na oliwie. Dopraw solą i pieprzem.
. Przekrój ziemniaki na pół, usuń część miąższu i wymieszaj go z farszem mięsnym.
. Napełnij ziemniaki farszem i posyp startym serem.
. Wstaw z powrotem do piekarnika, aż ser będzie złocistobrązowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz