W jedzeniu jajek nie chodzi o cholesterol.
A właściwie… chodzi!
Zanim dokończysz czytać, poświęć nam sekundę.
Napisaliśmy 3 nowe książki, w których znajdziesz mnóstwo niezależnej wiedzy.
Zamówisz książki na braciarodzen.pl 
Ale to wciąż nie jest najważniejsze.
Najważniejsze jest to, co tak naprawdę dostarczasz, gdy codziennie jesz jajka.
I tu zaczyna się magia biologii, a nie straszenie sprzed 40 lat.
Witamina A – zdrowe oczy, skóra, odporność.
Witamina D – regulacja odporności, gospodarka wapniem, równowaga hormonalna.
Witamina E – silny antyoksydant, ochrona komórek.
Witamina K2 – kieruje wapń tam, gdzie trzeba (do kości), a nie tam, gdzie szkodzi (do naczyń).
Witaminy z grupy B:
– B2 (ryboflawina) – energia komórkowa.
– B5 (kwas pantotenowy) – produkcja hormonów i detoksykacja.
– B6 – metabolizm białek i zdrowie układu nerwowego.
– B9 (foliany) – podział komórek i rozwój układu nerwowego.
– B12 – czerwone krwinki, mózg, koncentracja.
Cholina – jedzenie dla mózgu, pamięć, regeneracja błon komórkowych.
Biotyna – włosy, skóra, metabolizm tłuszczów.
Selen – silny antyoksydant, tarczyca, odporność.
Cynk – hormony, odporność, gojenie ran.
Fosfor – zdrowe kości i zęby.
Żelazo – transport tlenu i energia.
Miedź – praca mózgu i tworzenie krwi.
Do tego:
komplet aminokwasów,
zdrowe tłuszcze,
luteina i zeaksantyna – ochrona oczu i mózgu.
Dlatego jaja to nie „cholesterol”.
To skoncentrowana forma zdrowia: mózgu, hormonów, metabolizmu i odporności.
Najtańszy „suplement” świata.
Bracia Rodzeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz